Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αφιέρωμα βιβλίου: Φύλακες γρηγορείτε!

Γεια σας netgirls! Στο σημερινό μου άρθρο θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο που αγόρασα πρόσφατα, το "Φύλακες γρηγορείτε!" της Ηρώς Παπαμόσχου!

-Εκδόσεις Πατάκη
-Πρώτη έκδοση 1998
-Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους
-Ηλικία από 13 χρονών και άνω

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Τι συμβαίνει στο βουνό; Τι ήταν το φως που είδε η κυρα-Λέγκω και τι γύρευαν οι δύο τύποι στο πλάτωμα του ξωκλησιού; Πώς χάθηκε ο παππούς Ιάσων μια μέρα πριν φτάσει στην Ελλάδα για διακοπές ο εγγονός Ιάσων; Πού βρίσκεται η λύση του μυστηρίου;
Μέσα από μια σχεδόν αστυνομική πλοκή και με την αγωνία να κορυφώνεται από σελίδα σε σελίδα, η ιστορία της εξαφάνισης παίρνει και κάποιες άλλες διαστάσεις. Γιατί, καθώς οι ήρωες του βιβλίου -καθένας με τη μικρή του ιστορία- αγωνίζονται να βρουν και να σώσουν τον Ιάσωνα, σκοντάφτουν πάνω στα καυτά προβλήματα του τόπου μας, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε.
Στο σύγχρονο αυτό μυθιστόρημα, η αγωνία για την τύχη ενός ανθρώπου και για το μέλλον της Γης μας ενώνονται με ευαισθησία και ρεαλισμό σε μια συγκλονιστική περιπέτεια.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ:

Όντως η υπόθεση του βιβλίου θυμίζει πολύ αστυνομικό έργο αφού υπάρχει αγωνία καθώς διαβάζουμε το βιβλίο. Υπάρχουν όμως και κάποια σημεία τα οποία είναι λίγο βαρετά. Μέσα από αυτό το σύγχρονο βιβλίο απεικονίζεται η εικόνα του σήμερα. Φαίνεται ότι με την υπερβολική δίψα των ανρθώπων για λεφτά και φήμη μπορεί να κυνδυνεύσουν πολλά πανέμορφα σημεία της Γης, ακόμα και οι ζωές των ανθρώπων! Σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το βιβλίο, ειδικά σε όσες λατρεύουν τα βιβλία μυστηρίου! ;)

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο μου!
smileevelina00♥




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML