Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μα γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ; -.-

Γεια και πάλι κορίτσια! :) Τελείωσε η πρώτη εβδομάδα του δεύτερου τριμήνου! Ουφ! Επιτέλους Σαββατοκύριακο! 

Λοιπόν ένα πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η συγκέντρωση στα μαθήματα, ειδικά λίγες μέρες μετά το τέλος των διακοπών. Σίγουρα θα αναρωτηθήκατε κάποιες φορές γιατί κάποια παιδιά κάνουν ένα μάθημα σε μισή ώρα και εσείς μιάμιση ή δύο! Σε αυτό το άρθρο θα σας πω κάποιους παράγοντες και τις λύσεις τους! :)

1η συμβουλή: Είναι πολύ σημαντικό να πιάσετε διάβασμα πριν κάνετε κάτι διασκεδαστικό ή κάτι που θα σας απασχολήσει το μυαλό για πολλή ώρα. Γιατί μετά θέλετε δεν θέλετε έστω και λίγο θα το σκέφτεστε και έτσι θα περάσει ο χρόνος σιγά σιγά και... ώχ τώρα έχω δύο ώρες αγγλικά! Και χωρίς να το καταλάβετε το βράδυ θα είστε ακόμα στο δωμάτιό σας να βασανίζεστε!

2η συμβουλή: Για να συγκεντρωθείτε πρέπει να είστε και στον κατάλληλο χώρο. Αν μάντεψα καλά αρκετούτσικα κορίτσια διαβάζουν στο σαλόνι, στην κουζίνα ή ακόμα και στην αυλή! Αυτό είναι μέγα λάθος, γιατί σίγουρα κάτι θα σας τραβήξει την προσοχή: η μαμά σας που μαγειρεύει, η τηλεόραση (ακόμα και χωρίς ήχο αν είναι ανοιχτή και είστε κοντά θα σας τραβάει ακόμα την προσοχή), τα λουλούδια στην αυλή και άλλα πολλά, που θα γέμιζα σελίδες. Ο κατάλληλος χώρος για διάβασμα είναι μόνο το δωμάτιό σας και μάλιστα να είναι καθαρό. Αν έχετε πολλά άσχετα πράγματα στο γραφείο σας (περιοδικά, μπρελόκ, κοσμήματα κ.τ.λ) βγαλτε τα.

3η συμβουλή: Ένα άλλο πράγμα που σας αποσυγκεντρώνει είναι οι ήχοι. Να διαβάζετε με κλειστή την πόρτα και αν ενοχλέιστε ακόμα κάντε μια ευγενική παρατήρηση σε όποιον προκαλεί αυτούς τους ήχους. Είτε είναι η γιαγιά σας με την τηλεόραση, είτε ο αδερφός σας/η αδερφή σας με το cd player, είτε οι γονείς σας με τις ειδήσεις.

4η συμβουλή: Μήπως όταν αρχίσετε το διάβασμα σκέφτεστε τι θα κάνετε όταν τελειώσετε; Μα τι τα σκέφτεστε αφού όσο σκέφτεστε άλλα πράγματα τόσο δυσκολεύεστε να τελειώσετε τα μαθήματα; Όταν αρχίσετε το διάβασμα δεν θα σκέφτεστε ούτε πόσο δύσκολα και πολλά είναι, θα έχετε το μυαλό σας το μάθημα πυ έχετε να μάθετε.

 Ελπίζω να σας βοήθησα!
Φιλάκια,
smileevelina00♥





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML